Home / Center Parcs weetjes / Kinderen leren fietsen op een vakantiepark
Kinderen leren fietsen op een vakantiepark

Kinderen leren fietsen op een vakantiepark

Om te beginnen is een vakantiepark zoals Center Parcs een ideaal vakantieverblijf om met jonge kinderen naartoe te trekken. Het is relatief dicht bij huis, je hoeft dus niet heel lang in de auto te zitten. Daarnaast heb je er alle rust die je kan wensen, verblijven er ook andere gezinnen met jonge kinderen en zijn er talloze activiteiten te beleven (zwemmen, speeltuinen, sporten, kidsclubs, …). Voor ieder wat wils dus.

Leer je kinderen fietsen op vakantie

Tijdens je verblijf kan je het gezellige met het praktische combineren en je kinderen te leren fietsen in het park zelf. Meestal zijn vakantieparken autovrij gemaakt waardoor er buiten de aankomst- en vertrekdagen geen autoverkeer toegelaten is. Ideaal dus om je kinden rustig te leren fietsen en de handeling zonder teveel verkeersdruk te oefenen. In Center Parcs Erperheide en Vossemeren heb ik zelf met de fiets leren rijden toen ik nog klein was. Toen volgde weliswaar bijna iedereen de regels nog van het autovrije park. Nu zie je heel veel wagens geparkeerd staan in het park zelf, wat niet de bedoeling is natuurlijk.

Desalniettemin rijdt er zelden een wagen rond in het park en kan je in alle rust vlakbij je bungalow je kids leren fietsen. Of wanneer je naar het zwembad wandelt, kan je altijd je kinderen naast je laten fietsen zodat ze veel oefenen tijdens de vakantie.

Zelf je fietsen meenemen of je fiets huren in Center Parcs

Vakantieparken zijn vaak gelegen in een mooi stukje natuur en meestal is er ook in de omgeving heel wat te zien. Daarom kan je in bijna elk park je eigen fietsen huren om te gebruiken tijdens je vakantie. Daar kan je dan de omgeving mee verkennen of wanneer je bungalow aan de rand van het park ligt, moet je niet telkens een lange wandeling maken om naar het centrum (zoals de Market Dome in Center parcs) te gaan.

Voor de allerkleinsten is het misschien wel handig dat ze leren fietsen op hun eigen fiets van thuis. Zo’n kleine fietsjes nemen bijna geen plaats in, dus deze kan je nog makkelijk meenemen in de koffer. Mocht dat echt niet gaan, dan kan je nog altijd opteren voor een fietsdraagrek.

Center Parcs - Autumn offer €349

About Mattias Vercauteren

Geboren in 1986 en jaarlijks op vakantie naar een Center Parcs park. Vrijwel vanaf mijn geboorte naar Erperheide, maar daarna steeds meer naar De Vossemeren in Lommel. Als ik het even uitreken, heb ik al minstens een jaar van mijn leven in een Center Parcs park doorgebracht.
Scroll To Top

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen voor de leukste vakantieparken!