Home / Center Parcs review / Review: Center Parcs Bostalsee weekendje weg
Review: Center Parcs Bostalsee weekendje weg

Review: Center Parcs Bostalsee weekendje weg

Begin mei 2014 heb ik, samen met nog 7 vrienden, een weekendje verbleven in het gloednieuwe Center Parcs Bostalsee. Een klein jaar geleden (op 1 juli 2013) ging het nieuwe Duitse park officieel open, dus je kan echt wel zeggen dat alles nog gloednieuw is. Bostalsee en zijn omgeving Center Parcs Bostalsee ligt aan het …

Review Overview

Natuur in het park - 8
Cottages - 9
Activiteiten - 8
Aqua Mundo - 7
Omgeving van het park - 8

8

Summary : Prachtig park in wording, gericht op gezinnen met kinderen. Bijna alles is heel mooi verzorgd, maar er is op enkele vlakken nog wel verbetering mogelijk. Schitterend meer en omgeving, ideaal voor wandelaars en fietsers.

User Rating: Be the first one !
8

Begin mei 2014 heb ik, samen met nog 7 vrienden, een weekendje verbleven in het gloednieuwe Center Parcs Bostalsee. Een klein jaar geleden (op 1 juli 2013) ging het nieuwe Duitse park officieel open, dus je kan echt wel zeggen dat alles nog gloednieuw is.

Bostalsee en zijn omgeving

Center Parcs Bostalsee ligt aan het meer Bostalsee in de deelstaat Saarlanden, vlak aan de grens met Luxemburg en Frankrijk. Het was een ongeveer 3 uur durende autorit vanuit Antwerpen waarvan 99% autostrade, dus vooruit gaat het wel. Uiteindelijk verlaat je de autostrade en 10 minuten later kom je aan in het park, midden in de prachtige natuur van Bostalsee en zijn omgeving. Het park ligt vlak naast het grote meer, maar er niet helemaal rondom.

Center Parcs Bostalsee omgeving Center Parcs Bostalsee omgeving Center Parcs Bostalsee omgeving Center Parcs Bostalsee omgeving

Het meer leent zich perfect tot allerhande wateractiviteiten (surfen, zeilen, peddelen …) en rond Bostalsee heb je het perfecte landschap voor wandel- en fietstochten. Zelf hebben we een wandeltocht rond het meer gedaan (7-8 km lang) en je merkt dat Bostalsee echt wel een trekpleister is voor iedereen in de omgeving. Onze wandeltocht vertrok vanuit het park en onderweg kom je heel wat tavernes tegen, vissers, verschillende “havens”, verscheidene speeltuinen voor de kinderen (en soms ook volwassenen ;)), een museum en heel wat wandelpaden.

In de nabije omgeving heb je ook nog de Edelsteinstrasse, waar je alles te weten komt over de verwerking van edelstenen. Verschillende dorpjes zijn daar helemaal op gericht en hier rond hebben ze heel wat activiteiten opgezet, zoals: een edelsteenzoektocht, de ambacht van het edelsteen slijpen aanschouwen of zelf een poging wagen in het maken van juwelen.

Center Parcs Bostalsee

Het park zelf is goed georganiseerd. Je hebt een aparte ingang voor de dagjestoeristen en een aparte auto-ingang voor de verblijfgasten. Bij aankomst reden we de parking op om ons e-ticket op te halen en daarna was het wachten tot 13u (een friends-voordeel is het vroeger inchecken om 13u, waar ik graag gebruik van maak). Iets voor 13u werden er auto’s in het park gelaten en dan was het op weg naar onze bungalow. De bungalows zelf liggen op een heuvel naast het meer Bostalsee. Dit zorgt ervoor dat je van bijna elk huisje een mooi zicht hebt op het meer en de omgeving. Doordat alles op een heuvel ligt, heeft Center Parcs ervoor gekozen om doorheen het park verschillende kleine parkings aan te leggen. Persoonlijk vind ik dit super, want dit zorgt ervoor dat men sneller geneigd is om de wagen op een parking te parkeren, dan gewoon in het park naast de cottages. Auto’s die in het park zelf geparkeerd blijven gedurende het verblijf zijn een echte ergernis en het lijkt alsof elk Center Parcs park hier mee te kampen heeft. Strengere sanctie’s zijn hier op zijn plaats, want het stoort enorm hard. Natuurlijk zijn er uitzonderingen voor mensen die minder goed te been zijn.

Center Parcs Bostalsee golfkarretje Center Parcs Bostalsee parking

De 2 belangrijkste manieren om je door het park te bewegen, zijn: te voet of met een golfkarretje. Doordat het park redelijk heuvelachtig is, kan de wandeling naar en van je cottage soms wel zwaar zijn. Zeker als je op vakantie bent met kleine kinderen of grootouders. Daarom zie je die golfkarretjes in dit park vaker rondrijden dan in eender ander park waar ik al verbleven heb. Niet abnormaal en een goede oplossing voor het ongemak soms. Doorheen het park zijn er ook verschillende wegen aangelegd met trappen om zo de tocht naar je bungalow aangenamer te maken voor diegenen die alles te voet doen.

Omdat het park zo nieuw is, is de beplanting en begroeiing nog vrij klein. Alles is mooi aangeplant, maar persoonlijk heb ik liever het gevoel van het verblijf in een bebost park, zoals in Center Parcs Het Heijderbos. Elk jaar groeien de bomen en struiken dat ietsje meer en ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat Center Parcs Bostalsee na enige tijd één van de mooiste parken zal worden.

Center Parcs Bostalsee bos

De cottages op Center Parcs Bostalsee

Zelf verbleven we in een 8-persoons Premium cottage. Het park zelf heeft cottages van 2 tot 10 personen in de 3 verschillende luxeniveau’s, alsook mindervalide cottages. Onze cottage was heel proper, ruim en mooi ingericht. De cottages op Park Bostalsee bestaan uit telkens een gelijkvloers en een eerste verdieping. Beneden had je een kleine badkamer met douche en wc, de woonkamer, eethoek, keuken en een aparte slaapkamer. Boven had je dan 3 extra slaapkamers en een badkamer. Vanuit de slaapkamers en het terras had je telkens een mooi uitzicht op de omgeving.

De woonkamer en zetels waren zeker groot genoeg voor 8 personen, alsook de eettafel. Je hebt zeker genoeg plaats aan tafel, wat niet altijd zo is in de oude cottages op andere parken. De keuken was daardoor wel ietsje kleiner dan op andere parken. Ik heb dan liever dat je dan wat makkelijker aan tafel kan zitten met heel het gezelschap, dan dat je ietsje te krap staat te koken. Met 8 personen kan je toch onmogelijk tezamen koken, dus een groot probleem is dit niet.

De inrichting is heel kleurrijk en rustiek, perfect afgestemd op de omgeving van het park. Het terras is niet heel groot, maar voldoende om buiten te eten en van het zonnetje te genieten.

Center Parcs Bostalsee cottages Center Parcs Bostalsee slaapkamer

Activiteiten en de Market Dome

De Market Dome ligt niet centraal in het park, maar vlakbij de ingang en de grote parking. Een hele trip voor gasten die aan de uiteinden van het park verblijven. Als je de Market Dome langs de hoofdingang binnenkomt, heb je links de Market Bistro, waar je een snack kan eten of rustig iets kan drinken. Buiten zijn er ook genoeg terrassen om met goed weer van een drankje of een ijsje te genieten en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het meer. Rechts heb je dan weer het market restaurant, waar je ’s morgens en ’s avonds van een heerlijk buffet kan genieten. Zelf hebben we op onze 2de dag kunnen genieten van het Amerikaans buffet (elke dag heb je een ander themabuffet) met lekkere hamburgers, gebakken aardappelen, bonen in tomatensaus en nog veel meer. Het dessertenbuffet lag vol met pancakes, een chocoladefontein, donuts en nog heel wat lekkers. Het eten was voldoende uitgebreid en alles zag er mooi verzorgd uit.

Center Parcs Bostalsee buffetCenter Parcs Bostalsee buffet Center Parcs Bostalsee buffet

Ik vernoem de Market Bistro en Restaurant eerst, omdat deze enorm mooi binnen de Market Dome passen en het leek mij dat ze daarna nog maar weinig moeite wilden doen om er een mooi plaatje van te maken. Je hebt er verder nog het kleine supermarktje, waar je allerhande eten, drank, snoep, tijdschriften en kranten kan kopen (geen Vlaamse kranten, wel veel Duitse, Nederlandse en Franse kranten). Vlak ernaast is er de “bakkerij”, wat je niet echt een bakkerij kan noemen (zo zag het er zelfs niet uit), maar je kon er elke dag vers afgebakken pistolets, croissants en patisserie kopen.

Verder heb je nog de ingang naar de Aqua  Mundo, een Snackcorner, een indoor Birdie Golf en de House of Games, waar ook de bowlingbanen zich bevinden. Centraal heb je in de Market Dome dan nog een kleine speelruimte voor de kinderen en tafeltjes met een podium. Hier werden regelmatig shows opgevoerd voor de allerkleinsten. Deze zaken pasten, wat mij betreft, niet super in het geheel van de Market Dome en verdienden een betere uitwerking.

Verder is er op het park één tennisterrein, een kinderboerderij (die heel mooi verzorgd was), een sportarena voor voetbal, hockey en basketbal, een boogschuttersrange en nog een Midget Golf terrein. Aan de rand van het meer heb je ook nog een afgesloten stuk strand met een beachvolleybalterrein. Dit stukje strand is alleen toegankelijk voor gasten met een zwembadkaartje en dus niet open voor het groot publiek, waardoor het exclusief voor Center Parcs gasten blijft. Doorheen het park zijn er ook een aantal hoogteparcours gebouwd voor de meer avontuurlijke types onder ons. Blijkt dat er ook tijdens de winter heel wat wintersportactiviteiten te beleven zijn, zoals skiën (skipiste ongeveer 40 km verderop), schaatsen en in de buurt zijn er ook heel wat langlaufpaden.

Center Parcs Bostalsee minigolfCenter Parcs Bostalsee midget golf

Center Parcs Bostalsee beachvolleybal Center Parcs Bostalsee boogschieten Center Parcs Bostalsee sportarena Center Parcs Bostalsee waterpeddelen

Zwemmen in de Aqua Mundo

De Aqua Mundo viel eerst een beetje tegen. Het is zeker niet zo groot als op parken zoals De Vossemeren in Lommel en alles is nog vrij beperkt qua aankleding. Je hebt er een golfslagbad, 2 whirlpools (die vrij open in de Aqua Mundo liggen. Zelf heb ik liever dat deze enigszins verstopt zijn en waar je dus echt even kunt relaxen in alle rust en stilte), een buitenzwembad met kleine stroomversnelling, 2 grote kinderbaden en enkele glijbanen. Geen wildwaterbaan dus! Dat was gedurende het weekend wel een gemis, want dat is een van de leukste dingen om te doen in het subtropisch zwembad van een Center Parcs park. Gelukkig maakte de glijbanen dit wel goed. Je had 3 glijbanen waarvoor je telkens een rubberen band kon gebruiken om de afdaling te maken. De middelste gele glijbaan is de kortste en leent zich meer voor kinderen. De andere 2 glijbanen zijn heel wat langer en gaan heel wat sneller. De Lightning Splash (groene glijbaan) heeft verschillende stroken met lichteffecten, zoals een sterrenhemel en LED-flitslichten en is zo’n 142m lang. De Aqua Racer (rode glijbaan) is zo gebouwd zodat je met de rubberbanden elkaar voorbij kan steken of met een dubbele rubberband af kunt dalen.

Center Parcs Bostalsee buitenbad Center Parcs Bostalsee kinderbad

Mochten jullie ook graag jullie ervaringen over Center Parcs Bostalsee willen delen, dan kan dat in de comments hieronder! Mocht je ook graag een weekendje weg naar Bostalsee willen boeken, dan helpen we je daar graag mee!

Review: Center Parcs Bostalsee weekendje weg, 8.0 out of 10 based on 3 ratings
Center Parcs - Autumn offer €349

About Mattias Vercauteren

Geboren in 1986 en jaarlijks op vakantie naar een Center Parcs park. Vrijwel vanaf mijn geboorte naar Erperheide, maar daarna steeds meer naar De Vossemeren in Lommel. Als ik het even uitreken, heb ik al minstens een jaar van mijn leven in een Center Parcs park doorgebracht.
  • Kevin Vertommen

    Nog een leuke verrassing; heel wat medewerkers spreekten Nederlands, wat dus erg handig is om een activiteit te reserveren.

Scroll To Top

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen voor de leukste vakantieparken!