Home / Center Parcs weetjes / De 3 coolste Center Parcs glijbanen

De 3 coolste Center Parcs glijbanen

De Aqua Mundo is op elk Center Parcscenter parcs park wel uniek (er zijn uitzonderingen), maar sommige parken hebben in deze Aqua Mundo ook een aantal zeer leuke glijbanen. Maar wat zijn nu juist de coolste Center Parcs glijbanen? Om je een beter beeld te geven van de verschillende glijbanen hebben we er ook telkens een onride filmpje bijgevoegd van de mensen achter

De 3 coolste Center Parcs glijbanen

Monkey Splash Vossemeren

Op Vossemeren is er net een nieuwe spectaculaire glijbaan geopend: de Monkey Splash! De glijbaan start in de nok van de Aqua Mundo, 13m hoog en tijdens je afdaling haal je wel 30km/u. Op het einde kom je terecht in een grote tol, waar je een tijdje in blijft rondtollen, waarna je in het buitenbad boven terecht komt. Vandaar kan je ineens verder in de wildwaterbaan!

Monkey Splash glijbaan Center Parcs glijbanen

Turbo Twister op de Eemhof

Deze glijbaan daal je af al zittend/liggend in een grote zwemband voor 1 of 2 personen. Je start 11m hoog en in totaal is de glijbaan zo’n 154m lang. Er wordt een enorme massa water door gepompt en doorheen de glijbaan kom je terecht in 3 verschillende kegels/trechters, die telkens een invloed hebben op de richting van je band. Dus wees niet verrast als je opeens achteruit de glijbaan met hoge snelheid afdaalt!

Turbo Twister Eemhof Center Parcs glijbanen

Deze video en de video van de Monkey Splash in de Vossemeren komen allebei van TubeRides. Check zeker eens hun kanaal voor nog meer onrides in glijbanen.

Master Blaster op Les Trois Fôrets

Deze glijbaan is maar liefst 190m lang en kan je nog het best vergelijken met een echte water rollercoaster. Je gaat enorm snel, en je hebt verschillende delen waar je drops maakt, maar ook waar je opnieuw naar boven gaat om de beleving zo lang mogelijk te laten duren.

Master Blaster Les Trois Fôrets Center Parcs glijbanen

Deze onride video werd opgenomen door AquaMundoForum. Zij kregen exclusief toegang tot de glijbaan op Les Trois Forêtsles trois fôrets met een camera.

Denk je dat er nog Center Parcs glijbanen zijn die ontbreken in dit lijstje? Laat het ons dan zeker weten in de comments!

Center Parcs - Autumn offer €349

About Mattias Vercauteren

Geboren in 1986 en jaarlijks op vakantie naar een Center Parcs park. Vrijwel vanaf mijn geboorte naar Erperheide, maar daarna steeds meer naar De Vossemeren in Lommel. Als ik het even uitreken, heb ik al minstens een jaar van mijn leven in een Center Parcs park doorgebracht.
Scroll To Top

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen voor de leukste vakantieparken!