Home / Center Parcs Nederland / Center Parcs Het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (14 votes cast)

Center Parcs Het Heijderbos ligt op zo’n 40km ten zuiden van Nijmegen, vlak aan de grens met Duitsland. Vanuit zowel Antwerpen als Amsterdam is het amper een kleine 2 uur rijden.

De natuur in Center Parcs Het Heijderbos

Het Heijderbos is een zeer groen park, gelegen in een mooi open bos. Je vind er alles: bos, strand, open vlaktes, … . Je hebt er één meer en vele andere kleinere kanaaltjes doorheen het park. Je bent nooit echt ver verwijderd van water in Center Parcs Het Heijderbos, wat altijd zeer aangenaam is, zowel in de zomer, herfst, winter en lente. Het Heijderbos is een van de mooiste parken doordat je echt midden in de natuur leeft. Doorheen heel het park heb je de parkwegen, maar daarnaast zijn er ook heel veel paden door het bos en over houten bruggetjes, waar je met de wagen niet mag komen.

Center Parcs Het Heijderbos

Het verblijf, de cottages

Center Parcs Het Heijderbos kindercottagesHeel veel cottages in Het Heijderbos zijn een metamorfose ondergaan en zijn volledig vernieuwd. Zo heb je standaard de 3 luxeniveaus op bijna elk Center Parcs park (Comfort, Premium en VIP). De original VIP en prmium cottages zijn op dit park laatst helemaal vernieuwd en zien er echt prachtig uit. Elke kamer heeft een restyling gekregen en alles lijkt nu veel moderner, zonder teveel van het Center Parcs gevoel af te wijken. Ook de kindercottages zijn nu veel kleurrijker en bezitten een eigen speeltuin vlak op het terras.

Center Parcs Het Heijderbos tafelOok zijn er op dit park de Eden cottages terug te vinden. Deze soort cottages zouden een meer natuurgerichte aanpak hebben. Ze werken met meer kleuren uit de natuur, laten veel meer licht binnen en de overgang naar het terras is veel beter en het lijkt zo dat het bos buiten in verbinding staat met de cottage zelf.

Over het algemeen is er dus al veel verbeterd, alhoewel ook nog veel cottages verouderd aanvoelen en ook qua onderhoud soms te wensen overlaten.

De Market Dome op Het Heijderbos

Alles is er aanwezig, restaurants, bars, winkels, supermarkt. En aansluitend aan de Market Dome zijn er ook appartementen, waar je ook in kan verblijven. Minder gezellig dan een cottage midden in het bos, maar makkelijk genoeg om zo meteen in het centrum te zitten.

Zwemmen in de Aqua Mundo

Het Heijderbos wildwaterbaanDe Aqua Mundo is een echt subtropisch zwemparadijs. De zwembaden zijn telkens mooi geintegreerd in het tropisch thema, mooier dan op de meeste andere parken. Je hebt er ook gewoon alles: een groot golfslagbad, whirlpools, een wildwaterbaan, verschillende glijbanen, een thema bad, koraalbad en ook voor de kinderen een speciaal kinder-doe bad in een schip-thema en een peuterbad voor de allerkleinsten. OOver het algemeen heb je er dus alles, maar voelt het hele zwembad wel kleiner aan dan op de andere grotere parken.

De wildwaterbaan is wel de moeite om eens mee te maken. Deze staat gekend als de wildste wildwaterbaan van alle Center Parcs parken en dat is zeker niet gelogen. De wilde rit door het water is heel intens, met veel wilde delen die elkaar snel opeenvolgen.

Het Heijderbos Aqua Mundo

Jungle Dome en meer

Het Heijderbos Jungle DomeCenter Parcs Het Heijderbos bezit ook iets heel speciaal, een Jungle Dome. Dit is een grote ronde hal waar een echte jungle is nagebouwd in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Kinderen kunnen er spelen, er zijn verschillende diersoorten te bezichtigen, je kan er iets drinken of allerlei leuke dingen ontdekken. Zowel voor jong en oud dus. Maar vooral voor de allerkleinsten is hier vanalles te beleven. Overal zijn er wel dingen te beleven of kunnen ze spelen op klimrekken, glijbanen en in de jungle zelf.

Ook de sporthal is de moeite waard. Je kan er tennissen, tafeltennis, squash, basketbal, pool en nog veel meer. Ook voor de actievere toeristen is er dus heel wat te beleven. De minigolf baan is ook enorm uitgebreid en biedt een stevige uitdaging. De holes zijn telkens zeer verschillend en zeker niet makkelijk. Wanneer je de golfstokken gaat halen, geven ze altijd een extra golfballetje mee, want wees er maar zeker van dat je er minstens één kwijtspeelt.

Het Heijderbos minigolf

Boek je eigen verblijf en laat ons weten wat je van het park vond. Of ben je al eerder in Center Parcs Het Heijderbos geweest, laat dan zeker je indruk na in de comments hieronder of geef je rating.

Er zijn altijd wel last minuteslast minutes center parcs het heijderbos te vinden voor Center Parcs Het Heijderbos of vroegboekkortingenvroegboekkorting center parcs het heijderbos voor de zomervakantie!

Center Parcs Het Heijderbos, 6.1 out of 10 based on 14 ratings
Center Parcs - Autumn offer €349
 • Kevin Vertommen

  De grote troef van dit park is de wildwaterbaan. Deze is vrij lang en heel intens, vooral het laatste gedeelte. De rest van de Aqua Mundo was vrij standaard (golfbad, bubbelbaden, koraalbad, glijbaan, buis, kinderbad).

  Ook een leuke extra is de Jungle Dome. Kinderen kunnen zich hier een hele dag amuseren terwijl de ouders iets in de plaatselijke cafetaria drinken. Als je wil kan je zelfs in een jungle lodge overnachten.

  De cottages zijn van redelijke kwaliteit: niet erg modern, maar ook niet super nieuw. De nieuwe Eden cottages zagen er (van de buitenkant) wel veelbelovend uit. Spijtig genoeg was er in de infraroodsauna van een 4-persoons VIP cottage slechts voor 3 personen plaats.

 • Jef Jacobs

  Heel mooi park qua natuur. Voor kinderen/grote kinderen zijn de omliggende bossen en beekjes ideaal om te ravotten. Bungalows zijn zoals je gewend bent van elke andere Center Parcs. Je hebt er wat je nodig hebt…

  Voor jongeren die ’s avonds ook nog graag iets beleven, is het park niet direct aan te raden. In de Market Dome is weinig te zien ’s avonds en de prijzen voor drank zijn er overdreven duur. De dichtst bij gelegen uitgangsgelegenheid is Nijmegen maar dat is dan op 35km afstand.

  Omgeving is wel zeer geschikt om te fietsen. In tegenstelling tot België zijn de fietspaden in Nederland echt geweldig (goed aangelegd, breed en goed afgeschermd van de baan).

  Wildwaterbaan is naar eigen ondervinding erg brut (wat ik beschouw als een pluspunt). Thuiskomen met een reeks blauwe plekken is geen rariteit 🙂

 • Kenneth

  Wat direct opviel aan dit park was de natuur, ten opzichte van de parken in België is het hier veel mooier en gezelliger.

  Als je dan kijkt naar de cottages zelf, dan staat België toch wel een stukje voor: Eerst en vooral was het niet echt proper en de VIP cottage was toch een stuk kleiner dan verwacht.

  Aqua mundo was eens iets anders, het was niet groot maar je kon er je wel goed in amuseren. Het was een vrij wilde waterbaan en zoals in andere reacties ook al gepost werd mag je niet vies zijn van een aantal blauwe plekken.

  Al bij al toch een leuke ervaring gehad hier. Als ik nog eens ga wil ik zeker de nieuwe VIP cottages eens uitesten want die zagen er van ver heel mooi uit.

Scroll To Top

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen voor de leukste vakantieparken!

Laat hier je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de beste aanbiedingen, tips en kortingen.