Home / Goedkoop naar Center Parcs / Goedkoop naar Center Parcs: de Mystery boeking van Center Parcs

Goedkoop naar Center Parcs: de Mystery boeking van Center Parcs

Een nieuwe tip binnen het “goedkoop naar Center Parcs” thema, moet wel de Mystery boeking zijn. Deze boeking laat toe om zeer goedkoop op vakantie te gaan naar Center Parcs. En als ik zeg zeer goedkoop, dan bedoel ik ook zeer goedkoop.

De Mystery boeking uitgelegd

De Mystery boeking doe je niet via Center Parcs zelf, maar via bungalows.nl. Je doet een boeking voor een periode, een bepaald aantal personen, maar voor de rest weet je niet naar welk park je op vakantie gaat. Zo doe je bijvoorbeeld een boeking voor een weekend in november voor minstens 4 personen en that’s it. Meestal weet je pas een week voordien naar welk park je zal gaan, maar bij last-minute boekingen (boekingen binnen 14 dagen voor vertrek) weet je het park pas een paar dagen voor vertrek. Voordeel is dat het zo spannend blijft voor jezelf, maar dat je op die manier ook parken ontdekt waar je nog nooit eerder bent geweest. Het park kan ook enorm ver weg gelegen zijn, wat dan weer een nadeel is.

Je hebt 3 verschillende formules, namelijk de Mystery park boeking voor Belgie & Nederland. Hier doen de volgende parken aan mee: De Vossemeren (BE), Erperheide (BE), De Eemhof (NL), Het Heijderbos (NL), De Kempervennen (NL), De Huttenheugte (NL), Het Meerdal (NL) en Port Zélande (NL).

Mystery boeking park - deelnemende Center Parcs parken

Daarnaast heb je ook nog de Mystery park boeking voor Frankrijk en de Mystery park boeking voor Duitsland. Voor Frankrijk doen alle bestaande parken in Frankrijk mee met dit type boeking. Voor Duitsland hetzelfde, behalve het nieuw-geopende Park Bostalsee, dat zit nog niet in de Mystery boeking.

Hoe goedkoop kan een Mystery boeking zijn?

Een Mystery boeking heeft het grote voordeel dat het enorm goedkoop is. Je kan een bungalow/appartement (enkel voor boekingen met 2 of 4 personen)/hotelkamer (enkel voor boekingen met 2 personen) boeken voor 2, 4, 6 of 8 personen en dit voor een weekend, midweek of week. De beschikbaarheid van deze Mystery boekingen zijn natuurlijk ook afhankelijk van de beschikbare bungalows op de Center Parcs parken. Zo had ik een keer geen mogelijkheid om een cottage van 8 personen te boeken.

Laten we een korte vergelijking doen:

In deze vergelijking zijn volgende zaken van kracht:

  • Hoogste prijs # personen en duur verblijf van de Mystery boeking op bungalows.nl wordt telkens vergeleken met de laagste prijs voor zelfde # personen en duur verblijf via de Center Parcs website  voor de deelnemende parken in België en Nederland (zo vergelijken we telkens de minimum winst die we maken)
  • Dit zijn de prijzen die op beide websites stonden voor de periode midden september 2013 tot en met december 2013
  • De periode van vergelijking was telkens gebaseerd op de duurste periode voor # personen en duur verblijf op bungalows.nl
  • Onderstaande prijzen zijn exclusief extra boekingskosten en toeristenbelasting (enkel voor Nederland)

 2 personen4 personen6 personen 
Mystery boeking
Weekend€149€219€249
Midweek€179€249€289
Week€308€468€538
Center Parcs website
Weekend€269€419€529
Midweek€339€359€449
Week€399€559€689
Nettowinst €
Weekend€120€200€280
Midweek€160€110€160
Week€91€91€151
% voordeelGemiddeld % voordeel
Weekend45%48%53%48%
Midweek47%31%36%38%
Week23%16%22%20%

Conclusie Mystery boeking

Laten we ons zeker niet blind staren op de cijfers want deze kunnen telkens veranderen naargelang de periode. Laten we eerder kijken naar welke combinatie’s in het algemeen het meest voordelig lijken te zijn. Als we puur kijken naar het % korting dat we krijgen, dan kunnen we alvast concluderen dat een weekendverblijf het meeste voordeel oplevert via een Mystery boeking. Dat is zeker en vast geen slecht nieuws. Het enige nadeel van de Mystery boeking is dat je niet kan kiezen op welk park je verblijft. Mocht het park uiteindelijk tegenvallen, dan is dit maar voor een weekend, de kortste periode mogelijk.

Binnen het weekendverblijf levert een vakantie met 6 personen voor de hoogst procentuele korting. Onafhankelijk van het aantal personen bespaar je met een Mystery weekendverblijf tussen de 45% en 55%.

Met een weekverblijf ben je het “slechts” af, met een gemiddelde besparing van 20% op de totale kostprijs. Desalniettemin is dit nog steeds een stevige korting, maar wel eentje die je ook zou kunnen bekomen door op tijd te boeken en te genieten van de vroegboekkorting.

Goed om weten

Mystery boekingen zijn telkens exclusief bepaalde extra’s zoals bedlinnen, opgemaakte bedden, handdoeken, ontbijt of andere VIP-services die door Center Parcs worden aangeboden, zelfs als gasten in een VIP cottage verblijven. Ook Friends voordelen zijn niet van toepassing.

Wanneer er meerdere bungalows worden geboekt via eenzelfde Mystery boeking, zullen deze telkens op hetzelfde park worden ingedeeld. Of deze bungalows dan ook in elkaars buurt liggen, kan niet verzekerd worden.

Heb je reeds zo’n Mystery boeking gedaan, laat dan zeker weten wat je ervan vond in de comments hieronder!

Center Parcs - Autumn offer €349

About Mattias Vercauteren

Geboren in 1986 en jaarlijks op vakantie naar een Center Parcs park. Vrijwel vanaf mijn geboorte naar Erperheide, maar daarna steeds meer naar De Vossemeren in Lommel. Als ik het even uitreken, heb ik al minstens een jaar van mijn leven in een Center Parcs park doorgebracht.
Scroll To Top

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen voor de leukste vakantieparken!

Laat hier je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de beste aanbiedingen, tips en kortingen.