Home / Center Parcs review / Review: Center Parcs Het Heijderbos weekendje weg
Review: Center Parcs Het Heijderbos weekendje weg

Review: Center Parcs Het Heijderbos weekendje weg

Begin juni 2013 ging ik met 9 vrienden voor een lang weekend (vrijdag tot en met dinsdag) naar Center Parcs Het Heijderbos. Ik was nog niet eerder in dit park geweest, maar in het algemeen zijn alle Center Parcs parken wel goed afgestemd op elkaar. Ik ging er dus met goede verwachtingen naartoe.

VIP en premium

Het Heijderbos stapelbedWe hadden een 4-persoons VIP bungalow vlak naast een 6-persoon Premium cottage geboekt. In totaal waren we met 4 koppels en 2 vrijgezellen. Gelukkig maar, want het was ons voordien niet duidelijk dat in de 6-persoons Premium bungalow er een kamer was met een stapelbed. Een heel kleine kamer trouwens, zonder extra meubilair, waar je dus nergens je spullen in kan opbergen. Blijkbaar heeft het Heijderbos geen gewone 6-persoons bungalows in het Comfort of Premium segment. Hadden we dit geweten, dan hadden we een andere cottage geboekt.

Bovendien hing er in de Premium cottage een enorm stinkende rooklucht die we niet meteen wegkregen. Het heeft een paar dagen geduurd dat we in deze vieze lucht moesten verblijven. Je zou denken dat bezoekers van het park ook buiten hun sigaretje kunnen roken, maar dat was jammer genoeg niet het geval bij onze vorige bewoners. Ook waren de borden en het bestek in de keukenkast nog vuil. Niet zo leuk als je weekend begint met het doen van de afwas.

Het Heijderbos VIP woonkamer

De VIP bungalow was zeker en vast in orde, alhoewel er een witte plek op de salontafel was die we helaas niet schoon kregen. Voor de rest was de infrarood cabine aan de kleine kant.  Als je de sauna’s gewoon bent die aanwezig zijn in de VIP bungalows van bijvoorbeeld Center Parcs Vossemeren, dan weet je wat ik bedoel. Je kan met maximum 3 personen in deze infrarood cabine en dat is al heel krap. Voor de rest was de badkamer mooi vernieuwd en voldeed de rest van de bungalow aan onze verwachtingen.

Het park en zijn omgeving

Het heijderbos VIP terrasBeide terrassen van de bungalows waren zeker en vast in orde, met een nieuwe BBQ op het terras van de VIP bungalow. In onze “tuin ” hadden ze een tijdje geleden de bomen uitgedaan, waardoor er een aantal gevaarlijke stronken nog bovenuit staken. Het was dus wel opletten waar je liep, maar het liet ons wel toe om gezellig te frisbeën en wat te voetballen.

Het park zelf is een van de mooiste parken die ik al gezien heb. Het bos is mooi volgroeid, er zijn veel hoogteverschillen en in het park vind je ook vele bospaden met bruggetjes over de beekjes doorheen het park. Handig als je vanuit de ingang een binnenweg wil nemen naar je bungalow in het midden van het park (wat we dan ook veel gedaan hebben). Het nieuwe deel van het park (met vernieuwde Eden cottages) was nog vrij kaal, maar dat is normaal.

Het Heijderbos natuur

Is er iets te beleven op Het Heijderbos?

Als je wil uitgaan of ’s avonds laat nog iets wil blijven drinken in een van de café’s op het park, dat gaat dan zeker, maar om middernacht sluit grotendeels alles in het park. Er is ook nog het naburige Gennep waar er voldoende café’s zijn, dus dat kan je ook eens verkennen.

De Market Dome is aan de kleine kant en voelt niet heel open door de smalle doorgangen. Desalniettemin vind je er alles wat je zou nodig kunnen hebben inzake eten, inkopen, kleding, … .

Het Heijderbos buitenzwembad

De Aqua Mundo is mooi ingericht en vooral het buitenzwembad is prachtig met een heuse waterval. Je hebt er voor de rest alles wat je kan verwachten: een groot golfslagbad, whirlpools (hot tub) en verschillende glijbanen. Deze glijbanen gaan zeer snel en dat is enorm leuk. Ook de wildwaterbaan mag er zeker en vast zijn. Deze wildwaterbaan is zogezegd de wildste van alle Center Parcs parken en dat is zeker niet gelogen. Je hebt enorm veel snelle stukken die elkaar snel opvolgen. Wild is weliswaar niet altijd een voordeel, want deze wildwaterbaan vond ik ook heel gevaarlijk. Je hebt veel onverwachte bulten onder water waardoor je benen het soms hard te verduren hebben.

Daarnaast hebben we ook een keer de midget golf uitgetest en deze was zeker en vast uitdagend. De vele hindernissen maken je het zeker niet makkelijk, maar leuk was het in ieder geval wel. De tennisterreinen zijn goed onderhouden en dus een plezier om op te spelen. Ook de kinderboerderij hebben we bezocht, wat altijd leuk is wanneer je met kinderen op bezoek bent.

De Jungle Dome is een echt paradijs voor kinderen. Zij kunnen hier naar hartelust spelen terwijl hun ouders gezellig iets drinken op het terras. Het is een echte indoor jungle speeltuin met een groot klimparcours, glijbanen, allemaal verweven in een jungle setting. Hier kan je ook verblijven in de Jungle cabana’s (telkens maar voor 1 nacht) waar je ’s nachts op ontdekking mag in de jungle en Center Parcs je trakteert op een BBQ.

Het Heijderbos Jungle Dome

De beleving op het park

In het algemeen was het een superweekend! We hadden enorm goed weer waardoor we zo goed als elke maaltijd op het terras hebben genuttigd en we ook veel activiteiten buiten hebben gedaan. Het park is enorm mooi en er is zeker en vast voldoende te beleven.

Begin juni 2013 ging ik met 9 vrienden voor een lang weekend (vrijdag tot en met dinsdag) naar Center Parcs Het Heijderbos. Ik was nog niet eerder in dit park geweest, maar in het algemeen zijn alle Center Parcs parken wel goed afgestemd op elkaar. Ik ging er dus met goede verwachtingen naartoe. VIP en …

Review Overview

Natuur in het park - 10
Cottages - 6
Activiteiten - 8
Aqua Mundo - 7
Jungle Dome - 9

8

Summary : Enorm mooi park, waar voldoende te beleven valt en iedereen heel vriendelijk is. De kleine mankementen in de bungalow, het stapelbed en de kleine infraroodcabine zijn minpunten die we zeker niet willen vergeten.

User Rating: 3.8 ( 1 votes)
8
Center Parcs - Autumn offer €349

About Mattias Vercauteren

Geboren in 1986 en jaarlijks op vakantie naar een Center Parcs park. Vrijwel vanaf mijn geboorte naar Erperheide, maar daarna steeds meer naar De Vossemeren in Lommel. Als ik het even uitreken, heb ik al minstens een jaar van mijn leven in een Center Parcs park doorgebracht.
 • Mariëtte

  Wat een ontzettende leuke review, met prachtige foto’s!
  Zou je deze review ook op http://www.aquamundoforum.nl willen plaatsen?
  Mag ik de foto’s gebruiken voor op het forum?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
Scroll To Top

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen voor de leukste vakantieparken!

Laat hier je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van de beste aanbiedingen, tips en kortingen.